Invitatie

: May 05, 2011
Sent On: May 05, 2011

Centrul de Studii de Drept European (CSDE) al Institutului de Cercetari Juridice din cadrul Academiei Romane, Editura Universitara, Asociatia Forumul Judecatorilor din Romania, Asociatia Magistratilor Europeni pentru Drepturile Omului şi Centrul de Resurse Juridice din Moldova, va invita la data de 10 mai 2011, ora 14.00, la sediul Academiei Romane din Calea Victoriei nr. 125 pentru a participa la

Conferinta internationala

Hotararile CEDO in cauzele impotriva Romaniei şi Republicii Moldova.
Analiza, consecinte, autoritati potential responsabile in perioada 1994-2010.
Evolutia cadrului intern privind imobilele preluate abuziv şi alte posibile disfunctionalitati sistemice

Evenimentul reprezinta o continuare fireasca a initiativei de a dezvolta o colectie de jurisprudenta CEDO, completata anual, ce a avut prima lansare in cadrul unei conferinte asemanatoare din toamna anului 2010, precum şi de a dezbate coordonat, in Romania şi Republica Moldova, cauzele multiplelor condamnari suferite la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

Cu acest prilej, va fi lansata lucrarea Hotararile CEDO in cauzele impotriva Romaniei din anul 2010. Analiza, consecinte, autoritati potential responsabile (vol. VI din colectie).

Confirmarea participarii se face prin e-mail (mihai.sandru@csde.ro) pana la data de 6 mai 2011.
Solicitantii sunt rugati sa mentioneze: numele şi prenumele, afilierea institutionala şi functia, precum şi domeniul de interes in materia dreptului european.

Pentru mai multe detalii, va rugam consultati adresa http://www.hotararicedo.ro, sectiunea Evenimente, sau www.csde.ro.